IMG_0533 72 dpi.jpg
 

VTS-Basistraining

• 2 trainingsdagen van vier dagdelen. In de ochtenden wordt aandacht besteed aan theorie en na de lunch leer je hoe je VTS toepast in de praktijk. 

• 1 extra VTS-oefening (dagdeel) met een VTS-coach in een museum op een nader te bepalen datum.

Voor wie

Voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, in cultuureducatie (musea en andere cultuuraanbieders), als kunstzinnig therapeut of kunstenaar. De training is toegankelijk voor iedereen. Kennis van- en ervaring met kijken naar kunst is geen voorwaarde, wél de wens om stil te staan bij wat je ziet, te verwonderen en te onderzoeken.

Wat leer je

Je leert de basiselementen van de methodiek kennen. We geven inzicht in de theoriën en onderzoeken waarop VTS is gebaseerd. Je ervaart hoe de methode in de praktijk werkt door deel te nemen aan VTS gesprekken. En je gaat zelf gesprekken faciliteren onder begeleiding van een coach.

Na afloop

Kun je direct aan de slag met een oefenset met afbeeldingen speciaal voor cursisten. De beeldensets zijn gerangschikt naar verschillende leeftijdsgroepen.

Follow-up

'Co-teaching on the job'  is een mogelijkheid voor degenen die behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding en advies op maat.

Kosten

Basistraining: € 550 (inclusief BTW en lunch, exclusief toegang museum). Co-teaching on the job: prijs op aanvraag.

Meld je aan via het inschrijfformulier of stuur een email naar info@vtsnederland.org