8 juni Symposium in de OBA Amsterdam. Kom je ook?

Voor de derde keer op rij organiseren we het VTS symposium en dat begint al behoorlijk op een traditie te lijken! De bijeenkomst vindt wederom plaats in de OBA Oosterdok in Amsterdam. De voorgaande keer waren de aanwezigen enthousiast over de opzet, een mix van ontmoeten, uitwisselen en inspirerende verhalen. Daarom ook dit jaar een spreker ‘van buiten’ die zich bezig houdt met een onderwerp dat tegen VTS aanligt.

> > > Klik hier om je meteen in te schrijven voor het symposium < < <

Halil Karaaslan is onze eerste key note spreker. Via de podcast ‘de Cartooncrisis’ van Stine Jensen kwamen we hem op het spoor. Hij is onder andere docent burgerschap geweest en durfde met zijn leerlingen alle thema’s te bespreken. Terwijl in de podcast Stine Jensens’ eigen terughoudendheid om bepaalde afbeeldingen (cartoons) te bespreken uit vrees voor mogelijk geweld een prominente plek inneemt, vertolkt Halil een heel ander geluid. Hij stelt alles te willen en kunnen bespreken, en vindt dat ook nodig. Hoe kan het dat hij zich zo vrij voelt en onbedreigd? Lees hier meer over Halil.

Nanja Ruiter is onze tweede spreker. Zij voert VTS gesprekken met mensen die Nederlands leren. Nanja zal laten zien hoe ze afbeeldingen selecteert. Daarbij houdt ze rekening met het erfgoed van de cursisten, maar laat hen ook kennis maken met nieuwe perspectieven en beeldtaal. Ze zal ons als aanwezigen uitnodigen om stil te staan bij de vraag hoe wij onze beelden kiezen. En hoe onze doelgroep die keuze beïnvloedt.
Na de VTS gesprekken volgen er vaak werkvormen die de besproken woorden laten beklijven. VTS werkt zo om taalverwerving op gang te brengen en te houden. Nanja schreef een artikel over haar parktijk dat onder andere bij ons in de nieuwsbrief verscheen. De uitgebreide versie is - in het Engels - te vinden in Site Specific, het Amerikaanse VTS Journal.

Het derde onderdeel is intervisie. Je kunt zelf een casus inbrengen die je graag met collega’s bespreken wilt. Wij zorgen voor een procesbegeleider en een heldere intervisiestructuur.

Je bent meer dan welkom! En je kunt je nu al opgeven ;-)

Kom je ook?

Programma
13.00 inloop

13.30 start met VTS gesprek

17.00 afsluiting & borrel

Wanneer en waar
Zaterdag 8 juni 2024 / 13.00-17.00 / Borrel tot 17.45 / OBA Oosterdok Amsterdam

Kosten
€ 65 (Prijs is inclusief thee, koffie, borreldrankje en 21% btw) / Met korting als je leeft van minder dan 120% minimumloon

Voor wie
Iedereen die geïnteresseerd is in VTS en ermee werkt

> > > Klik hier om in te schrijven voor het symposium < < <

Adelijn van Huis