VTS-gespreksleiders gezocht voor basisonderwijs

De Stichting Room for All (RFA) heeft lesmodules ontwikkeld voor Burgerschapseducatie, waarin inclusieve verhalen centraal staan. In deze modules wordt Visual Thinking Strategies toegepast om kinderen zelf de betekenis van tekst en beeld te laten ontdekken.

Wie zoeken wij?

RFA zoekt ervaren VTS gespreksleiders die het leuk vinden om in het primair onderwijs aan de slag te gaan met het faciliteren van VTS gesprekken aan de hand van de lesopzetten van RFA. Je ervaring als VTS’er kan je goed inzetten om de gesprekken over tekst en de beelden in onze rijk geïllustreerde prentenboeken te begeleiden.
Je wordt middels workshops getraind in de opbouw en structuur van ons lesprogramma en de manier van lesgeven, zodat je vol vertrouwen en met plezier een consistente en positieve leerervaring voor zowel jezelf als leerlingen kunt creëren.

Wat wij bieden:

Periode: oktober t/m november 2023 en januari t/m half juni 2024
Locatie: lessen worden voor nu uitgevoerd in de regio Amsterdam
Uren: 2 tot 4 lesuren per dag, 1 á 3 dagen per week
Vergoeding: volgens Cultuureducatie normen

Over ons:

Stichting Room for All maakt inclusieve boeken beschikbaar op basisscholen. Door het samen lezen en onderzoeken van deze verhalen worden de diverse culturen in de Nederlandse samenleving bespreekbaar gemaakt.
Met Visual Thinking Strategies helpen wij basisschoolkinderen van allerlei achtergronden om zelf de betekenis van verhalen te ontdekken. De boeken van Room for All zijn gekozen om hun gelaagde verhalen, de rijke taal en de verdiepende illustraties. In stappen pakken we het boek uit. Door het gezamenlijk lezen, het voeren van VTS gesprekken over de illustraties en het analyseren van de opbouw van het verhaal ervaren de kinderen het plezier van de zoektocht naar wat het verhaal vertelt.

We ontvangen graag een korte motivatiebrief en je C.V. op: info@roomforall.nl
We kijken uit naar je reactie!
Meer informatie en een gedetailleerde beschrijving van de lesmodules kun je opvragen bij: Beth Johnson via e-mail beth.johnson@roomforall.nl of via Whatsapp +06 21 82 56 22

Website: www.roomforall.nl

Adelijn van Huis