Community live op 21 september met Philip Yenawine

Op 21 september organiseren we een Community Live met Philip Yenawine als virtuele gast. Yenawine is de grondlegger van Visual Thinking Strategies en hij schreef het boek dat onlangs in het Nederlands verscheen. We grijpen deze gelegenheid aan om hem te spreken over zijn kijk op het ontstaan en de werking van VTS.

Ter voorbereiding van het gesprek ontmoette ik Philip Yenawine afgelopen week via Zoom, op de tijd van de community live, voor mij half acht ‘s avonds, voor hem half twee ‘s middags. Heel treffend merkte Philip op dat VTS zo logisch en vanzelfsprekend lijkt, NU, achteraf, maar dat het in het begin zoeken en modderen was. Uitproberen, zien dat iets werkt. Aanscherpen, goed opletten. Sommige aspecten, zoals parafraseren, werden uit praktische overwegingen toegepast - verstaanbaarheid, maar bleken een inhoudelijke verdieping te bieden die totaal onvoorzien was. Van dat ‘maak- en ontdekkingsproces’ wil ik heel graag méér weten! En Philip Yenawine kan ons uit eerste hand daarover vertellen. En jij? Wat wil jij vragen? Waar ben jij nieuwsgierig naar?

We kijken uit naar een live bijeenkomst met als virtuele gast Philip Yenawine. Het feit dat de vertaling deze zomer is verschenen èn dat we weer bij elkaar mogen komen gaan we vieren in het Centraal Museum in Utrecht. https://www.centraalmuseum.nl 

Programma 21 september
17.00-17.30 uur: inloop
17.30-18.00 uur: welkom en VTS gesprek
18.00-19.30 uur: informeel samenzijn en lichte maaltijd
19.30-20.30 uur: in gesprek met Philip Yenawine via live verbinding
20.30-20.45 uur: napraten 
20.45-21.00 uur: afsluiting 

Locatie: Tuinzaal Centraal Museum, entree Nicolaasdwarsstraat 14, Utrecht.

Inschrijving en kosten
De community live is voor VTS gespreksleiders om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De bijdrage is ter dekking van de kosten voor catering, zaalhuur en technische- en personele ondersteuning en bedraagt dit jaar € 35,- p.p. exclusief btw 21%. Schrijf je in via https://www.vtsnederland.org/inschrijfformulier. Deelname is op basis van 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Community Live en Corona
Als organisator zijn we verantwoordelijk voor een veilige bijeenkomst en we volgen de RIVM-richtlijnen. Dat betekent dat we elke deelnemer vragen om een Coronatoegangsbewijs. Je kunt op drie manieren een Coronatoegangsbewijs krijgen:

- Vaccinatiebewijs: van volledige coronavaccinatie, op te halen via de CoronaCheck app of via RIVM of GGD. Meestal is de vaccinatie 14 dagen nadat je bent ingeënt geldig.
- Herstelbewijs: bewijs van positieve coronatest van minimaal 11 dagen en max 180 dagen geleden.
- Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de bijeenkomst.

Voorpret
- Denk na over wat je Philip Yenawine zou willen vragen
- Kom als je tijd en zin hebt eerder en doe mee aan VTS gesprekken met een coach in het museum van 15.00 tot 17.00 uur. Als je interesse hebt, laat het ons uiterlijk 15 september weten via een email aan info@vtsnederland.org. Deelname is gratis en kosten van het museumticket zijn voor eigen rekening. Informatie over het museum en tarieven vind je op https://www.centraalmuseum.nl

Online deelnemen
Kun je niet aanwezig zijn en wil je via zoom het gesprek met Philip bijwonen? Schrijf je dan in voor Community Online. Deelname is gratis en inschrijving verplicht.

Tot ziens op 21 september, we hebben er zin in.
Ellie van den Bomen, Adelijn van Huis en Florentine Peijnenburg.


Adelijn van Huis