Oproep VTS in zorg en welzijn: LinkedIn-groep

In april hebben Sandra Schouten en Adelijn van Huis een bijeenkomst georganiseerd om kennis te maken en uit te wisselen met professionals die actief zijn in zorg en welzijn. Er waren twaalf mensen, maar de groep die de methode toepast in dit domein is veel groter. We hebben vragen geïnventariseerd die voor ieder van ons actueel zijn. Hoe je ‘binnen komt’ bij een zorginstelling bleek voor velen een grote vraag. Met daarbij ook de observatie dat het best een opgave is om in taal over te dragen waarom VTS zo waardevol is in de zorg.

Sommigen werken met ouderen en mensen in een sociaal zwakkere posities. Anderen behandelen mensen met niet aangeboren hersenletsel. Ook zijn er mensen die VTS inzetten voor teamontwikkeling in de zorg. Een aantal heeft het gesprek één op één voortgezet. Het initiatief om samen te komen ligt in de groep, dus we hopen dat anderen een volgende bijeenkomst willen vormgeven. In de tussentijd hebben we een LinkedIn-groep opgericht, waar we het gesprek willen stimuleren.

Werk je in dit domein, dan zou het leuk zijn als je ook lid wordt van de groep! Laat het weten aan Adelijn (adelijn@vtsnederland.org) of Sandra (info@hethuisvanproeven.nl), dan nodigen zij je uit voor de LinkedIn groep.

Adelijn van Huis