VTS NEDERLAND ZOEKT EEN BESTUURSLID

Wegens vertrek van één van de bestuursleden zoeken we een nieuw bestuurslid. Het beoogde bestuurslid is iemand die vanuit zijn of haar achtergrond, kennis en ervaring, nieuw perspectief toevoegt aan de organisatie. De Stichting streeft naar meer diversiteit in de eigen gelederen.

VTS Nederland zet zich in voor een samenleving waar verschil als verrijkend wordt ervaren. Waar mensen met elkaar in gesprek gaan vanuit nieuwsgierigheid, verwondering en wederzijds respect. Met de methode Visual Thinking Strategies (VTS) draagt de stichting bij aan dit ideaal.

In een VTS gesprek ervaar je dat verschillende zienswijzen naast elkaar kunnen bestaan en van meerwaarde zijn. Onder leiding van een gespreksleider kijk je naar een kunstwerk en sta je stil bij je eigen en andermans observaties. VTS is van maatschappelijk belang omdat het gaat over leren kijken met een open en onbevangen blik en je oordeel uitstellen.


Een bestuurslid dat
• bij voorkeur een netwerk heeft in het onderwijs (basis-, voortgezet of hoger onderwijs)
• een visie heeft op (vernieuwend) leren
• met een open en onbevangen blik naar de wereld kijkt
• zich wil verdiepen in, dan wel kennis heeft over de methode VTS
• beschikbaar is per 1 januari 2022 

Kennis van- en ervaring met besturen is geen vereiste. Het bestuur bestaat uit drie leden met verschillende achtergronden en kwaliteiten. Drie ZZP’ers hebben de dagelijkse leiding en met hen werkt het bestuur plezierig en goed samen. Het bestuur vergadert vier keer per jaar en bewaakt het functioneren van dat de stichting binnen de kaders van regelgeving en statuten. Daarnaast is het een klankbord voor de dagelijkse leiding. Bestuursleden worden voor vier jaar benoemd, met de mogelijkheid tot herbenoeming voor een tweede periode. De functie is onbezoldigd. Bestuursleden kunnen kosteloos deelnemen aan trainingen en activiteiten en hebben recht op een reiskostenvergoeding.  

Over VTS Nederland
We richten ons met scholing en advies op professionals in het onderwijs, de culturele sector en de zorg. We delen kennis, werken samen met partners, nemen deel aan (internationale) projecten en spannen ons in voor een actief netwerk van VTS gespreksleiders. Sinds de oprichting in 2015 hebben ruim 400 mensen deelgenomen aan trainingen.


Reageren
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en heb je interesse in deze betekenisvolle functie, dan nodigen we je van harte uit te reageren. Stuur een email met een korte motivatie en CV naar info@vtsnederland.org. Uit de reacties maakt de dagelijkse leiding een selectie van kandidaten die in de week na de sluitingsdatum worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In overleg met het bestuur worden één of meer kandidaten voorgesteld en wordt het nieuwe  bestuurslid gekozen. Meer informatie over VTS Nederland vind je op de website. Als je vragen hebt, of mondeling toelichting wilt, stuur een mail en we nemen contact met je op. Sluitingsdatum: 26 november 2021

VTS Nederland
Frederiksplein 23H
1017 XK Amsterdam
www.vtsnederland.org
info@vtsnederland.org

KvK 64439658

Adelijn van Huis