Waar ben jij mee bezig?

Begin november 2017 vond de eerste VTS Community live plaats in de Haanstra school in Leiden, dé gelegenheid om andere VTSsers te ontmoeten en uit te wisselen over je praktijk. Met ruim 30 mensen was het een superleuke en inspirerende middag. Eerst hield Janneke van Leeuwen, beeldend kunstenaar en neuropsychologe, een lezing over haar onderzoek naar de relatie tussen VTS en de hersenen. Vervolgens waren er verschillende dialoogtafels waarbij deelnemers levendig hebben uitgewisseld over VTS-ervaringen rondom een bepaald thema. De volgende Community live staat eind september gepland!

Read More
Adelijn van Huis
Raadselen die jeuken in je hersenen

“Vanochtend in bad werd ik opeens het rechter meisje van dat Modersohn-Becker schilderij, voelde wie zij is, werd haar, kreeg haar buik, haar berusting, haar gedachten... Zo intens wordt de ervaring door intens te kijken; het samen en geheel jezelf blijvende in het schilderij kruipen. Dat het samen naar een schilderij kijken zo verbroedert, als iedereen zonder oordeel gehoord wordt. Mooi!"

Read More
Adelijn van Huis
Kennis doet pijn

Josette Jacobs is wetenschapsfilosofe en werkt bij de Landbouw Universiteit in Wageningen. Ze gebruikt VTS om de studenten te laten ervaren wat zij aan theorie doceert. Zoals het in de wetenschap draait om het onderzoeken en duiden van fenomenen in de werkelijkheid, ondervinden studenten in een VTS-gesprek aan den lijve hoe het proces van waarnemen en interpreteren werkt. Adelijn van Huis geeft een kijkje in Josettes praktijk.

Read More
Adelijn van Huis