Ontdek wat VTS voor je kan betekenen met een korte kennismaking of een meerdaagse training. Het aanbod varieert van presentaties voor een breed publiek tot een op maat gemaakt VTS-programma voor jouw organisatie. Heb je vragen of wil je meer informatie, stuur dan een email naar info@vtsnederland.org

VTS gesprek

Wil je ervaren hoe VTS werkt? Doe dan mee aan een VTS gesprek! Dompel jezelf onder en maak kennis met de methode. Deelname is kosteloos - exclusief entree voor het museum. Meld je wel aan via het inschrijfformulier.

kennismaking

Stel je eigen groep samen voor een VTS-gesprek op locatie onder leiding van een ervaren VTS-gespreksleider. In een museum is het aantal deelnemers maximaal 15.

Workshop

Kom meer te weten over de geschiedenis, de theoretische achtergrond, de pedagogisch didactische aanpak en de effecten van VTS in een interactieve workshop van 2,5 uur.

Demonstratie lessen

Wil je ervaren hoe VTS in je eigen omgeving kan worden toegepast? Een senior gespreksleider komt naar je toe en laat zien hoe de methode in de praktijk werkt. (Minimale deelname van drie groepen vereist.)

Basistraining

Een (aaneengesloten) tweedaagse training. Je maakt kennis met de basisbeginselen van de methode en leert hoe je zelf een VTS-gesprek kan leiden. Klik hier voor meer info.

Gevorderden training

Een (aaneengesloten) driedaagse training voor VTS'ers die de basistraining hebben gevolgd. Je leert meer over beeldselectie, esthetische ontwikkeling en kritisch denken. Vaardigheden in parafraseren breid je uit en verfijn je.

Incompanytraining

Een incompanytraining is passend voor scholen of musea die willen dat het hele team leert om VTS toe te passen. Met een programma op maat wordt de methode een geïntegreerd onderdeel van een schoolcurriculum of educatieprogramma. 

Coaching

In groepsverband of individueel. Een ervaren VTS-coach gaat met cursisten naar een museum om te coachen in het faciliteren van een VTS-gesprek. Minimum aantal deelnemers 4, maximum 6. Met 'Co-teaching on the job' komt een coach naar je toe voor persoonlijke begeleiding en advies.

VTS COMMUNITYDAG

Waar ben jij mee bezig? Een dag voor alle beoefenaars die VTS toepassen in hun werk. Een dag om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en toepassingen van VTS.